11. Workshops (2): Flirten en liften

De UIT is natuurlijk dé plek om jouw toekomstige prins of prinses op het witte paard te ontmoeten. Maar eerste dates gaan nu eenmaal vaak gepaard met ongemakkelijke stiltes, verkeerde verwachtingen, klunzige acties et cetera. Gelukkig bood studentenorganisatie SSR-NU een flirtcursus aan, ja echt. 

Door de vereniging zelf benoemde flirtexperts Marije en Kasper van gaven de cursus, die zoals verwacht, drukbezocht was. Ze begonnen met wat tips om  iemand te versieren. Zo ging het volgens hen niet om wat je zegt, maar om wat je doét: maak oogcontact, gebruik body language. ‘Als het ongemakkelijk wordt, kom daar gewoon voor uit en geef toe dat je diegene beter wilt leren kennen’, tipt Marije. De UITlopers luisterden gefascineerd. Ook hun mentoren staken duidelijk wat op van de cursus. We kregen zelfs een zwoele knipoog van ze. 

Uit een boekje kan je het niet leren natuurlijk, dus de giechelende UITlopers mochten op elkaar gaan oefenen. Na een awkward silence staarden ze elkaar in tweetallen in de ogen,wat leidde tot leuke, licht ongemakkelijke taferelen. Marije was ervan overtuigd dat als de UITlopers nog met hun haar zouden spelen en sensueel op hun lip zouden bijten ze zo met elkaar een beschuitje konden eten. 
Toen werd het tijd voor gênante verhalen over mislukte flirtervaringen. Helaas durfde niemand zijn mond open te trekken, dus vertelde Kasper dat hij ooit  door een meisje voor 16-jarige werd aangezien. Kasper beëindigd de workshop met de woorden: ‘Ik weet zeker dat jullie hierna allemaal casanova’s worden!’ We hopen het voor ze.


De lijst met do’s en don’ts mag natuurlijk niet vergeten worden.

DO een lekker geurtje op (niet teveel!)

DO een beetje hard to get

DO een subtiele knipoog

DO het meisje naar huis brengen (‘Misschien krijg je dan wel een kopje soep, of meer…’ luiden Kaspers woorden)

DON’T over exen praten

DON’T een stilte laten vallen

DON’T teveel drinken

DON’T een man daten met een vissenfoto op Facebook

DON’T te veel en te hard lachen

Do's
De do's en de don'ts van het flirten

Het duurt nog een aantal weken voordat de nieuwe studenten gebruik kunnen maken van hun studenten OV. Natuurlijk zijn ook nog niet alle fietsen verplaatst van de ouderlijke schuur naar hun nieuwe stad, dus moeten de UITlopers een andere manier vinden om van A naar B te komen. Marise en Wouter van VGSU geven daarom in het Griftpark een workshop liften in de vorm van een mini-wedstrijd aan groepje 231. 

Rond 12:00 vertrekken de studenten in kleine groepjes van twee of drie vanuit het Griftpark naar de Neude en weer terug. Al na zo’n twintig minuten arriveert het eerste groepje terug in het park. Niek (19) is helemaal enthousiast over het verloop van de reis: ‘we werden door veel lieve mensen geholpen, dan bedenk je je dat er toch nog goede mensen zijn op de wereld.’ De drie zeggen dat er geen sprake was van geluk, maar dat ze daadwerkelijk tactiek hebben gebruikt. Zo zijn ze veel bij stoplichten gaan staan, en hebben ze een route gebruikt waar veel UITgroepjes langs fietsten zodat ze gemakkelijk stukjes achterop de fiets mee konden rijden.


Een paar tips uit de workshop:

-       Plan van tevoren je route

-       Neem een kaart, karton en stiften mee

-       Pak de spits mee

-       Let op kleding en uitstraling

-       Let op veiligheid

De winnaars met Niek op rechts
De winnaars met Niek op rechts

griftpark
Liften vanuit het Griftpark

door Emma van Bergeijk en Hannah Grout, foto's: Hannah Grout.

Volg de UIT op Facebook