12. Kind zijn op de Playground

In je studententijd zet je je eerste stappen in de wereld van het volwassen zijn. Tijd om je nog even kind te voelen, is er bijna niet meer. Om je dit kind-gevoel toch nog een keer te laten voelen, was het Griftpark dinsdagmiddag omgebouwd tot een heuse WipeOut-zone.

Het zonovergoten park staat vol met grote opblaasbare stormbanen en spelletjes. De waterglijbaan is veruit een van de populairste onderdelen. De ene na de andere UITloper en mentor veroorzaakt een mini-vloedgolf als ze het einde van de glijbaan bereiken. Niet iedereen gaat vrijwillig het water in. Een van de vrouwelijke UITlopers wordt door twee mannelijke metgezellen oud-hollands het water in gejonast.

Meisje

Een van de spelletjes op de Playground

Robbert (18) uit groepje 231 heeft het helemaal naar zijn zin. Met zijn groep zit hij in het gras onder de warme zon en heeft non-stop een lach op zijn gezicht. Hij is bij veel studentenorganisaties geweest, heeft veel gechilld en heeft zijn draai helemaal gevonden in de groep. 'Het leukste aan de UIT vind ik dat we lekker kunnen chillen met elkaar, af en toe een biertje drinken en elkaar leren kennen, geen verplichtingen'. Voor de Playground was hij naar de roeiworkshop van ORCA geweest, wat moeilijker bleek dan verwacht. In een boot van acht deden ze er half uur over om een rondje te maken. 'Het is leuk dat je de kans krijgt in de UIT om dit soort dingen mee te maken'. 

Robbert hoopt door de UIT de stad goed te leren kennen en nog meer vrienden te maken. De feesten vindt hij tot nu toe zeer geslaagd, en belooft 's avonds zeker aanwezig te zijn op de verenigingsavond. 

Kussen
Een UITloper komt niet meer overeind na een val bij het BubbelVoetbal

Jasmijn (17) is even enthousiast. We treffen haar afgemat naast een springhindernis. "Momentje hoor, even op adem komen", zegt de terwijl ze een aantal diepe ademteugen neemt. "Ik vind het zo fijn dat je alle verenigingen leert kennen, en de stad natuurlijk", vertelt ze zodra ze weer tot rust is gekomen. Haar groepje is fanatiek spellen met elkaar aan het spelen, volgens Jasmijn goed voor de groepsspirit. Terwijl veel van haar groepje naar de cantus gaan, laat haar zwarte bandje Jasmijn niet uit het veld slaan: "zonder alcohol heb ik het net zo leuk." Ze voelt zich ook weer helemaal kind dankzij de Playground (en wij stiekem ook wel een beetje).

Jasmijn

Jasmijn voelt zich als een kind op de Playground

bellenblaas
Er is ook genoeg tijd om in het gras van de zon te genieten

Door: Hannah Grout, Emma van Bergeijk & Dennis Jongeling, foto's: Hannah Grout & Dennis Jongeling

Volg de UIT op Facebook