14. UITeten

De UIT lopen maakt hongerig, UITbloggen nog hongeriger. Omdat wij benieuwd waren wat een gemiddelde UITloper ’s avonds op zijn bordje krijgt, gingen wij een avond mee UITeten.

Onze culinaire helden Bob en Dennis besloten aan te schuiven bij groepje 98 Terwijl mentormama Veerle bij iedereen het geld verzamelt, wacht iedereen geduldig op het eten. Wij bestelden een Chickenburger en een Cheeseburger.

Chickenburg

De chickenburger

Cheesburger

De cheeseburger

Dennis:

“Ik had bij de cheeseburger toch wel echt gesmolten kaas verwacht, maar de kaas is nog koud. Dat is toch wel een beetje jammer. Maar, die eerste hap, het is wel echt precies waar ik zin in had.”

Bob:

“Op deze kipburger zit er wel een flinke hoeveelheid sla. De verbes zijn in overvloed zullen we maar zeggen. Ook de mayonaise die erbij zit, is wel erg lekker”

Dennis:

“Nee, dit is fritessaus. Mayonaise smaakt heel anders”

Bob:

“Wat is het verschil dan?”

Dennis:

“Ja, dat weet ik eigenlijk ook niet precies.”

Terwijl wij rustig dooreten, komen de borden van de UITlopers de keuken uit. Met een blik als hongerige hyena’s kijken de UITlopers hoopvol naar de ober. Gelukkig; iedereens eten zit erbij. Gulzig begint iedereen aan zijn gerechtje, tijd voor ons om even te checken hoe bij de UITlopers het eten bevalt.

Matthijs heeft net zoals Dennis de cheeseburger. Hij heeft hamburgers gegeten in Amerika, dus is de uitgewezen persoon om deze cheeseburger voor ons te recenseren. “Ik vind het wel leuk dat er curry op de burger zit, dat combineert lekker met de sla”. De sla die erbij zit, daar wordt Matthijs niet heel enthousiast van. “Ik neem elke ochtend toch al een vitaminedrankje, dus deze blaadjes heb ik niet nodig”. Toch moet er door deze burgerexpert een puntje van kritiek genoemd worden: “Jammer dat de kaas niet gesmolten is”.

Matthijs

Matthijs eet zijn cheeseburger netjes met mes en vork

Een tafel verder zit Robin, zij heeft net zoals Bob de chickenburger besteld. Op de vraag of het smaakt is ze heel duidelijk: “Jazeker, het is echt heel lekker. De frietjes zijn goed met die patatkruiden, dat is altijd goed”. De sausjes van de burgers blijken een groot succes, want ook Robin is hier laaiend enthousiast over.

Robin

Robin geeft haar mening over de chickenburger

Er bestaat nog wat verwarring over het broodje waar de burgers tussen geserveerd worden; een Italiaanse bol. Bob vindt het vreemd, Robin vindt het lekker, en Dennis en Matthijs hedden het al vaker gezien. Al met al, een uitstekende broodkeuze.

Eindoordeel

Na een dag de stad verkent te hebben en nieuwe vriendschappen gesloten te hebben, is een goede maaltijd onmisbaar. Er was goed vlees, genoeg friet en voldoende sla. De sausjes waren goed uitgekozen en maakten de burgers echt af. Het gaf genoeg energie om de avond voort te zetten. Cijfers?

Bob:  8

Dennis: 9,5

Matthijs: 7,5

Robin: 8

 

Eindcijfer: een 8,2!


door: Bob Brinkman & Dennis Jongeling, foto's: Dennis Jongeling

 

Volg de UIT op Facebook