16. Sportmarkt: Draken, bezemstelen en likkende paarden

Het sportterrein van Olympos wordt overspoeld door nieuwsgierige en sportieve UITlopers. De mannen kunnen hier hun spieren aan de dames laten zien en zij showen hun danspasjes bij de verschillende dansworkshops. Over drie velden verspreidt kan er worden geklommen, gevoetbald, getennist en ga zo maar door. Zelfs magische sporten zijn aanwezig….

 “Het is toch hilarisch dat dit nu gespeeld kan worden! Iedereen heeft al de Harry Potter-boeken gelezen dus dat ik dit nu kan spelen is wel heel mooi.” Fieke (18) uit groepje 237 staat zich in te schrijven voor een proeftraining Quidditch (In de volksmond ook wel bekend als Zwerkbal). Ze wil in ieder geval niet de snaai zijn, want dan moet ze teveel rennen: “Ik wil gewoon gooien.” Nou Fieke, dan is waarschijnlijk de positie beuker wat voor jou! Dan gooi je spelers af met een middelgrote bal, als ware het trefbal. Rondrennen gaat dan wat lastiger, want je hebt een bezemsteel tussen de benen. Helemaal niet gênant, volgens Fieke: “Dat is toch hartstikke leuk! Mensen lachen je misschien uit, maar dat maakt niet uit. Het is gewoon leuk bedacht.

Fieke

Fieke bij een Quidditch-hoepel

In de verte schrikken mensen op. Er komt namelijk een grote, rode draak met een drietand in zijn klauw het veld opgelopen. Maar de angst daalt als het maar een mascotte blijkt te zijn. Timo is het gezicht van de Utrechtse Studenten Volleybalvereniging. De warme zon schijnt op de vrolijke kop van het beest, die gespeeld wordt door Anne-Roos. “Maar het is helemaal niet zo warm!”, zegt Anne-Roos, terwijl de thermometer 27 graden aangeeft. “Alleen mijn hoofd is echt gloeiend.” Maar haar motivatie zorgt ervoor dat ze in de huid van Timo blijft zitten. “Ik kan alles doen wat ik altijd al had willen doen. Niemand weet dat ik in het pak zit, dus ik ken geen schaamte meer. En iedereen vindt mij leuk!” Dus Anne-Roos blijft nog even zweten in haar knuffelbare kostuum.

Timo

Timo op zijn welverdiende voetstuk. 

Gehinnik uit de linkerhoek. Jubilee, het paard van USR Hippeia, galoppeert over het sportterrein van Olympos. Maar erg spraakzaam is het edele dier niet.

Vind jij het leuk om het paard van USR Hippeia te zijn?
“……..”

Het dier nam de vraag van Bob de UITBlogger niet in goede dank af. Een flinke lik over de opnameapparatuur (Bob’s mobiel) is het gevolg.  Paardenkwijl druipt van de telefoon af. Bob meent een korte, geniepige blik in de ogen van Jubilee te zien. Hier is het laatste woord nog niet over geschreven. 

paard

Jubillee snuffelt wat aan Bob's zijn telefoon.

Sound

Djembeeën kon ook op de sportmarkt.

moves


door Bob Brinkman en Emma van Bergeijk, foto's: Hannah Grout. 

Volg de UIT op Facebook