Meewerken

Wil jij meewerken aan hét mooiste studentenevenement van Utrecht? Bij de UIT heb je mogelijkheid om UITbestuureventmanager, horecamanagercrewlidmediacrewUITredactie of mentor te worden. Daarnaast zoeken we ook ieder jaar een UITband en UITDJ. Benieuwd wat dit allemaal inhoudt? doe de quiz of bekijk het filmpje!

Wat past bij jou?

Meewerken

Uitbestuur

UIT-2017-Icon-Dom.png

Wil jij ruim 4200 eerstejaars studenten bekend maken met de prachtige stad Utrecht? Organiseer dan de Utrechtse Introductie Tijd 2018 (UIT)!

Deadline: zondag 30 april 2017

Wat is het UITbestuur?

Het UITbestuur bestaat uit zes ouderejaars studenten van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en HKU. Zij zetten zich tien maanden, van november 2017 t/m september 2018, in om het grootste studentenevenement in de Domstad te organiseren, de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). De UIT wordt in opdracht van de Colleges van Bestuur van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht georganiseerd. Ieder bestuurslid heeft zijn of haar eigen taak binnen het UITbestuur. Er zijn zes verschillende functies: Acquisitie, Communicatie, Fiscaat & Deelnemers en drie Programma’s. Je kunt hier kijken voor meer informatie over de verschillende functies.

Hoe weet ik of het UITbestuur bij me past?

Ben jij:

 • Bereid jezelf 10 maanden in te zetten?

 • Zelfstandig, een doorzetter en stressbestendig?

 • Een organisatorisch talent?

 • Iemand met een professionele houding?

 • Iemand met goede communicatieve vaardigheden?

 • Inventief, praktisch en creatief waar nodig?

 • Iemand met een hart voor Utrecht?

 • De week voor de UIT2017 en tijdens de UIT2017 (14 t/m 18 augustus) fulltime beschikbaar?

 Dan is het UITbestuur vast iets voor jou!

Is ervaring met de UIT een vereiste?

Ervaring met de UIT als eventmanager, crew, mentor of ervaring in een commissie kan goed van pas komen. Het is geen vereiste! Ook hoef je géén lid te zijn van een studentenorganisatie om in aanmerking te komen voor het UITbestuur.

Wat krijg je terug voor een bestuursjaar?

De organisatie van de UIT is een unieke ervaring waarbij je heel veel kennis en kunde op doet omtrent eventmanagent, jezelf, samenwerken, bedrijven, instellingen, studentenorganisaties en natuurlijk over jezelf. In de aanloop naar de UIT ben je met veel verschillende (studenten)organisaties in contact, waardoor je veel nieuwe contacten opdoet. Bestuursleden van het UITbestuur krijgen financiële ondersteuning middels een bestuursbeurs van tien maanden.  Je kunt enkel aanspraak maken op deze bestuursbeurs indien je ingeschreven staat aan de UU, HU of HKU en aan de overige voorwaarden voldoet.

Kun je naast het UITbestuur nog colleges volgen?

Je kunt een UITbestuursjaar vergelijken met een bestuursjaar van een grote studentenorganisatie. Je kiest ervoor om je tien maanden volledig in te zetten voor de organisatie van de UIT, wat betekent dat studeren ernaast lastig is en dus ook niet wordt geadviseerd.

Het UITbestuur heeft de volgende tijdsindeling:
November en december - drie dagen per week 
Januari en februari - vier dagen per week
Maart t/m augustus - minimaal vijf dagen aanwezig
September - afronding en overdracht

De tijdsinvestering kan oplopen tot meer dan fulltime naarmate de UIT in zicht komt. De eerste paar maanden is het eventueel mogelijk om, naar eigen inzicht, naast het UITbestuur een aantal vakken te volgen. Wel ligt de prioriteit bij het UITbestuur. Vanaf september 2017 kan je weer gewoon starten met het nieuwe collegejaar.

Aanmelden

Heb jij besloten dat je je tien maanden in wilt zetten voor de organisatie van de UIT? Stuur dan vóór zondag 30 april 2017 jouw motivatie en CV per mail naar Vivien Bonke, de dagelijkse begeleider van het UITbestuur. Geef in je motivatie ook aan wat je eerste en tweede voorkeursfunctie is. Na het verstrijken van de deadline ontvang je snel informatie over je sollicitatie. Een gesprek met de dagelijkse begeleider van het UITbestuur en een bestuurslid van het huidige UITbestuur behoort dan tot de mogelijkheden en zal kort na de deadline plaatsvinden. Houdt daarom de dagen 4, 8, 9 en 10 mei zoveel mogelijk vrij voor een eventuele sollicitatie. 

Wil je meer informatie over het UITbestuur of over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Vivien Bonke, projectleider van de UIT, of met het UITbestuur.

Vivien Bonke: v.f.bonke@uu.nl  of 030-253 2762
UITbestuur:  info@utrechtseintroductietijd.nl

Event manager

event-manager.png

De taken van de Eventmanager

 • De eventmanager speelt een grote en belangrijke rol achter de schermen van de UIT

 • Je ondersteunt het UITbestuur in het voorbereiden/de productie van de programmaonderdelen

 • Je traint en instrueert de mentoren en crewleden zowel vóór als tijdens de UIT

 • Tijdens de UIT ben je eindverantwoordelijke (locatiecoördinator) voor bepaalde programmaonderdelen

 • Je hebt zowel gezamenlijke als individuele taken die verschillen per functie. In totaal zijn er vier functies, hieronder staan deze functies verder beschreven.

De vier eventmanager functies

Tijdens de UIT zijn er zes eventmanagers. Ieder heeft een functie met eigen taken en daarnaast werk je ook als team samen aan bepaalde taken. Sommige functies worden bekleed door meerdere eventmamagers.

Commissaris Extern 
Als Commissaris Extern help jij onze Functionaris Acquisitie met het binnenhalen van fondsen om de UIT nog leuker te maken. Daarnaast help je met het voorbereiden van de netwerkborrels en het contacthouden met bestaande partijen en leveranciers. 

Commissaris Logistiek
Als Commissaris Logistiek zet je samen met een van de Functionarissen Programma het hele logistieke plan op van voor, tijdens en na de UIT. Je zet de logistieke post (LP) op. Dit is het distributiecentrum van allerlei materialen die nodig zijn tijdens de UIT. Tijdens de UIT stuur je de crew aan die de LP ondersteunen. Daarnaast zal je de Functionarissen Programma helpen met het hekwerk, de beveiliging, water, stroom etc.

Commissaris Vrijwilligers
Als Commissaris Vrijwilligers werk je samen met de Functionaris Deelnemers aan de werving van alle mentoren en crewleden. Je plant de gesprekken, trainingsdagen en andere activiteiten/faciliteiten voor de vrijwilligers.

De commissarissen Extern, Logistiek en Vrijwilligers zullen zich naast hun eigen taken ook bezig houden met het programma en ondersteunen elkaar waar nodig.

Commissaris Programma 
Als Commissaris Programma houd jij je samen met de Functionarissen Programma van het UITbestuur bezig met de productie van de programma onderdelen van de UIT. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met de aankleding, draaiboeken per locatie en contact met leveranciers. Hoewel de grote lijnen van het programma al vast staan is er altijd ruimte voor eigen creativiteit als Eventmanager. 

De vereisten

Als eventmanager ben je in de maanden mei en juni één à twee dagen in de week aanwezig. In de maanden juli en augustus sta je het UITbestuur fulltime bij. Je kunt in ieder geval je studiejaar gewoon afmaken. Tijdens de UIT ben je natuurlijk ook de hele week inzetbaar en ook de week erna voor de afronding. 

Ervaring met de UIT (als deelnemer, mentor of crew) is erg handig maar geen vereiste. 

Wat krijg ik er voor terug

Een zomer die je niet snel zal vergeten! Je bent mede verantwoordelijk voor de organisatie van een van de grootste studentevenementen in Utrecht. Dit doe je samen met het UITbestuur en alle vrijwilligers. Als eventmanager van de UIT breid je je netwerk uit en ben je een ervaring rijker op verschillende gebieden die mooi staat op je CV. Daarnaast is er een financiële vergoeding beschikbaar.

Meer informatie

Op maandag 27 februari en donderdag 2 maart 2017 zijn er twee informatiebijeenkomsten waar je vragen kan stellen aan oud-Eventmanagers en het UITbestuur. De locatie hiervoor is Cafe Marktzicht, Breedstraat 4 te Utrecht. Meld je hiervoor aan via: deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl.

Aanmelden

Als je Eventmanager wil worden stuur dan t/m 22 maart 2017 een motivatiebrief en je CV naar deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl. Geef in de motivatiebrief ook aan welke twee functies je het liefst zou willen doen en waarom. In de week van 27 maart zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Voor vragen kun je bij bovenstaand emailadres terecht of je kunt bellen naar: 030-2532506. 

 

 

Crew

UIT-2017-Icon-Gereedschap.png

Ben jij…

 • Een harde werker?

 • Gezelligheidsdier?

 • Een echte Utrechter?

Word dan crewlid!

Wat zijn de taken van een crewlid?

Als crew schrijf je je alleen of als koppel in en ben je actief achter de schermen van één van de grootste evenementen van Utrecht; de UIT! Achter de schermen levert de crew, die bestaat uit ongeveer 150 ouderejaars studenten, een belangrijke organisatorische bijdrage aan de UIT. 

Je wordt gedurende de UIT op verschillende tijden en op verschillende functies ingezet. Gemiddeld zal je per dag minimaal één shift hebben (ochtend, middag of avond). Je kunt artiesten begeleiden als stagemanager, locatiecoördinator zijn voor verschillende programmaonderdelen, alle logistieke stromingen achter de schermen in goede banen leiden en nog vele andere backstagetaken uitvoeren. 
Daarnaast bereid je de mentoren voor op de UIT door middel van een eenmalige training (de zaterdag voor de UIT). Je traint hen voor de UIT zodat ze goed op de hoogte zijn van de gang van zaken en zij de UITlopers een topweek kunnen bezorgen. Wanneer de mentoren tijdens de UIT vragen of problemen hebben, bellen ze jou.

Wat zijn de vereisten?

Voorafgaand aan de UIT heb je een crewdag met alle andere crewleden en de eventmanagers. Daar wordt alles verteld over de trainingen en wat er precies van je verwacht wordt tijdens de week. Je hoeft niet te beschikken over bepaalde competenties om een goed crewlid te worden; alles wat je moet weten wordt je die dag bijgebracht. 
Naast het informatieve gedeelte zal deze dag vooral in het teken staan van het creëren van een teamband tussen de 150 crewleden. Door middel van een bonte avond, een cantus, gezamenlijk eten en vele spellen wordt ervoor gezorgd dat jullie als groep klaar zijn voor de UIT en optimaal zullen functioneren. Je hoeft niet eerst mentor te zijn geweest om crew te zijn! Als crewlid moet je in Utrecht wonen en studeren ergens in Nederland.

Dit jaar zal deze dag plaatsvinden op donderdag 10 augustus 2017. Let op! Om crew te worden is aanwezigheid verplicht. 

Wat krijg ik er voor terug?

Als je crew bent tijdens de UIT, doe je dat zeker niet voor niets. Door je werkzaamheden als crew krijg je een uniek kijkje achter de schermen. Niet alleen is het interessant om de organisatie van zo'n groot evenement van dichtbij mee te maken, het brengt ook leuke voordelen met zich mee. Als je geen shift hebt ben je namelijk vrij om te gaan waar je wilt. Doordat je als crew toegang hebt tot alle programma-onderdelen, activiteiten en feesten hoef je geen enkel onderdeel van de UIT te missen! Daarnaast krijg je gratis maaltijden, munten voor drankjes, een crewshirt en -trui, een crewdag, crewreünies en natuurlijk heel veel waardering! Crew zijn is werken, lol maken, drankjes drinken, feesten, vrienden maken en veel, veel meer!

Ervaringen (Axel Janssen)

"Crewlid zijn van de Utrechtse Introductie Tijd betekent niet alleen dat je veel ontzettend leuke feestjes langsgaat, mensen ontmoet en ervaringen opdoet, maar je leert ook veel van de organisatie van de UIT. Drie jaar lang heb ik me elk jaar weer verheugd om als crew weer aan de slag te kunnen gaan, om achter de schermen mee te kunnen werken aan het mooiste studentenevenement van Utrecht. Tijdens het crewweekend leer je een korte tijd veel nieuwe mensen kennen en bouw je een hechte band op.

In de week daarop werk je intensief samen om de 3500 UITlopers een fantastisch begin van hun studententijd te geven.  Tijdens de UIT zelfs zorgt de crew bijvoorbeeld voor het vervoer van spullen, opbouwen van locaties, maar ook de verkoop van merchandise. Daarnaast heb je uiteraard genoeg tijd voor de nodige feestjes en borrels tijdens de UIT, waar jij als Crewlid ook gewoon toegang tot hebt.

De saamhorigheid en vriendschappen die je opbouwt gedurende de hele week, blijft bij velen ver daarna nog bestaan. De fantastische sfeer, de mooie feestjes, en de ervaring die je als Crewlid opdoet tijdens een intensieve periode, zijn voor mij altijd reden geweest, om terug te keren in de Crew."

Aanmelden

De inschrijvingen voor de crew 2017 lopen vanaf 13 maart tot 14 mei 2017 via het inschrijfsysteeem. 

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Functionaris Deelnemers Ylva Veldhuis via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl of bel 030-2532506.

Mentor

UIT-2017-Icon-Tekstballon.png

Ben jij...

 • iemand die verantwoordelijkheid neemt?

 • iemand die nieuwe studenten graag Utrecht wilt laten zien?

 • iemand die van een feestje houdt?

Wat zijn de taken van een mentor?

Als mentor ben je samen met een vriend of vriendin 4 dagen lang verantwoordelijk voor een groep UITlopers. Jij bent verantwoordelijk voor het verloop van de week van de UITlopers! Samen met je mentormaatje zorg je ervoor dat de nieuwe eerstejaars studenten alles over Utrecht te weten komen. Onderwijsinstanties, verenigingen, cultuur, sport, feesten en alles wat met Utrecht te maken; jullie zijn verantwoordelijk dat jouw UITlopers alles van Utrecht te zien krijgen. Jullie enthousiasme en inzet zorgen ervoor dat de UITlopers uit jullie groepje de best mogelijke start van hun studententijd hebben!

Wat zijn de vereisten?

Als mentor krijg je voorafgaand aan de UIT een verplichte training van de crew. Zij worden van tevoren goed geïnformeerd en stellen je op de hoogte van hetgeen je tijdens de UIT allemaal kunt verwachten. Als je hierbij niet aanwezig kunt zijn, kun je helaas geen mentor worden tijdens de UIT. De training zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 12 augustus 2017. 
Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jij bent verantwoordelijk voor het goede verloop van de eerste kennismaking van eerstejaarsstudenten. Hoewel je natuurlijk ook naar alle activiteiten kunt gaan, staat het belang van jouw UITlopers voorop. Je kunt alleen Mentor worden wanneer je Utrecht woont én studeert en 18 jaar of ouder bent tijdens de UIT.

Voordat je als mentor aan de slag kan, moet je samen met je medementor je mentorverklaring komen tekenen. In deze verklaring staan wederzijdse afspraken. Daarnaast is het van belang dat je een collegekaart en bewijs van inschrijving van het collegejaar 2016-2017 meeneemt. Het tekenen is voor beide mentoren verplicht. Zonder deze verklaring kun je geen mentor worden.

Wat krijg ik er voor terug?

Je bent 5 dagen bezig om jouw groepje een geweldige week te bezorgen, maar daar krijg je natuurlijk ook iets voor terug: een mentorshirt, een tas, elke dag gratis lunch en avondeten, goede feesten en heel veel gezelligheid! Daar komt nog heel veel waardering van je groepje bij natuurlijk.

Aanmelden

De inschrijving voor 2017 loopt via het inschrijfsysteem vanaf 7 april 2017 tot alle plekken ingevuld zijn.

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Functionaris Deelnemers Ylva Veldhuis via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl of bel 030-2532506.

Mediacrew

UIT-2017-Icon-Camera.png

Ben jij...

 • goed met beeld en/of geluid?

 • creatief?

 • enthousiaste, harde werker?

Dan is de mediacrew misschien iets voor jou!

Wat zijn de taken van een mediacrewlid?

De UIT heeft elk jaar enthousiaste studenten die als onderdeel van de mediacrew kunnen helpen de UIT vast te leggen op allerlei verschillende manieren! Elk jaar zijn we op zoek naar:

- Talentvolle studenten die willen meehelpen bij het maken van het videomateriaal: editors, cameramannen en -vrouwen, presentatoren, regisseurs of anderszins personen met creatieve video-ideeën. We brengen van iedere dag een compilatiefilmpje uit en daarnaast willen we in aanloop naar de UIT ook een aantal filmpjes maken.
- Fotografen die voor het UITmagazine en tijdens de UIT zelf de mooiste plaatjes kunnen schieten. Om te weten te komen wat je voor het UITmagazine kan doen, klik dan even op deze link voor meer informatie! 

Wat zijn de vereisten?

Als mediacrew is het van belang dat je goed bent in het vastleggen en monteren van videobeelden en/of foto's maken. Daarnaast is het van belang dat je tijdens de UIT van 14 t/m 18 augustus 2017 fulltime beschikbaar bent. Voor en na de UIT zul je ook bezig zijn met het filmen en fotograferen. In het bezit zijn van eigen materiaal is een pré, maar niet verplicht.

Wat krijg ik er voor terug?

Op de momenten dat je niet aan het werk bent heb je dankzij je bandje natuurlijk toegang tot al onze feestjes en activiteiten. Ook krijg je consumptiemuntjes, elke dag lunch en avondeten, een t-shirt én een trui en ga je mee op crewweekend. Daarnaast worden jouw artikelen, foto’s of filmpjes door meer dan 5.000 mensen bekeken!

Aanmelden

De mediacrew is enkel nog op zoek naar fotografen en video-editors. De aanmeldingen hiervoor zijn open tot 1 mei 2017. Meld je aan door je CV en motivatie te sturen naar communicatie@utrechtseintroductietijd.nl. Voor vragen kan je terecht bij Myrtel Catshoek, Functionaris Communicatie. Ook bereikbaar op 030 253 7492.

Houd voor meer informatie onze Facebook in de gaten!      

Horecamanager

UIT-2017-Icon-Beker.png

Ben jij...

 • een echte horecatijger?

 • een harde werker?

 • iemand die wel van een feestje houdt?

Wat zijn de taken van een Horecamanager?

De horecamanagers zijn verantwoordelijk voor alle tappunten op de verschillende onderdelen van de UIT. Je zorgt voor de opbouw, exploitatie, bevoorrading en de afbouw van deze tappunten. Op sommige momenten is dit hard werken maar het is vooral een ontzettend leuke week waarin je je team heel goed leert kennen en er samen voor werkt om de UIT zo goed mogelijk neer te zetten. 

Wat zijn de vereisten?

Als Horecamanager is het belangrijk dat jij een aanpakker bent! Horeca-ervaring komt hierbij goed van pas, maar is niet vereist. Verder is het belangrijk dat je van 13 tot en met 18 augustus 2017 beschikbaar bent en op de crewdagen op 10 juni en 10 augustus. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die meerdere jaren beschikbaar zijn.

Wat krijg ik er voor terug?

Als Horecamanager zal je in een klein, hecht team een heel belangrijke taak tijdens de UIT hebben. Het is een uitdagende functie met veel zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Hierdoor doe jij ervaring op met het runnen van je eigen tappunten, en krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de UIT! Daarnaast krijg jij toegang tot alle activiteiten van de UIT, gratis maaltijden, munten voor drankjes, je unieke horecamanager outfit, verschillende crewactiviteiten, crewreünies en natuurlijk heel veel waardering! 

Aanmelden

Aanmelden kan tot 23 april 2017 door een motivatie en CV te sturen naar deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl

Geïnteresseerd om Horecamanager te worden? Houd de Facebook goed in de gaten voor meer informatie! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Functionaris Deelnemers Ylva Veldhuis via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl of bel 030-2532506.

Uitredactie

UIT-2017-Icon-Brieven.png

Ben jij...

 • creatief?

 • goed met beeld en/of tekst?

 • in staat grappige, inspirerende en/of pakkende teksten te schrijven? 

Dan is de UITredactie misschien iets voor jou!

Wat zijn de taken van een UITredactielid?

Als onderdeel van de UITredactie zul je aan de gang gaan met de invulling en uitwerking van het UITmagazine. Vanaf halverwege februari zal er worden begonnen met de opzet. De definitieve invulling van het blad wordt dan vastgesteld en ieder redactielid zal een aantal artikelen gaan schrijven. De invulling ligt grootendeels in handen van de UITredactie. In samenspraak zal de verdeling gemaakt worden, zodat het goed te combineren is met je studie. 

Wat zijn de vereisten?

Enthousiasme is een belangrijke factor binnen de UITredactie. Hiernaast is het ook van belang dat je goed kunt samenwerken in een team. Ten slotte is het natuurlijk van belang dat jij goed overweg kan met pen en/of camera, zodat de UITloper alvast een extra voorpret kan hebben met het UITmagazine. Van februari tot april ben je ongeveer 5 uur per week bezig voor het UITmagazine.

Wat krijg ik er voor terug?

De UITredactie geeft de mogelijheid om met een hecht, gezellig en creatief team samen te werken aan hét magazine van de UIT. Het is mogelijk om studiepunten voor deze opdracht te krijgen. Informeer hiervoor bij de juiste persoon binnen je opleiding. Daarnaast is meewerken aan het UITmagazine een unieke ervaring. Naast de grote verantwoordelijkheid, krijg je tijdens de UIT toegang tot alle programmaonderdelen en alle feesten!

Aanmelden

Wil jij je graag aanmelden als fotograaf voor het UITmagazine? Stuur dan een mailtje aan de Functionaris Communicatie, Myrtel Catshoek via communicatie@utrechtseintroductietijd.nl met je portfolio, een korte motivatie, affiniteit met Utrecht en de UIT, je (afgeronde) studie(s) en of het mogelijk is af en toe te vergaderen op een doordeweekse dag.

Wil jij je graag aanmelden als redacteur voor het UITmagazine? Stuur dan een mailtje aan de Functionaris Communicatie Myrtel Catshoek via communicatie@utrechtseintroductietijd.nl met bijgevoegd een artikel dat je hebt geschreven, een korte motivatie en affiniteit met Utrecht/UIT, je (afgeronde) studie(s) en of het mogelijk is af en toe te vergaderen op een doordeweekse dag. 

Aanmelden kan tot 1 maart 2017. De sollicitaties zullen plaatsvinden in de week van 6 maart 2017.

Uitband

UIT-2017-Icon-Drum.png

Ieder jaar wordt er een nieuw UITlied geschreven dat elke UITloper de rest van zijn/haar studententijd herkent. Dit nummer is speciaal geschreven voor het thema van de UIT en wordt naast het eigen repertoire van de UITband meerdere malen gespeeld tijdens de UIT. Dit is dus hét moment voor opkomende bands om een groot publiek te bereiken! Wanneer je de winnaar bent van de UITband of UITDJ wedstrijd, staan jullie meerdere malen in de week in het middelpunt van de UIT! Tijdens de wedstrijd brengen jullie het zelfgemaakte UITlied ten gehore maar ook wat andere nummers uit jullie repertoire. Uiteindelijk zal een deskundige jury beslissen wie de contest wint.

Wat krijg je er voor terug?

 • Een week lang staan jullie meerdere malen in het middelpunt van de UIT. Ruim 4500 studenten komen in aanraking met jullie nummers en optredens! Dit zorgt natuurlijk voor enorme naamsbekendheid binnen het Utrechtse studentenleven
 • Een vergoeding voor de hele week
 • VIP-bandjes waarmee jullie als band toegang hebben tot alle feesten en activiteiten
 • Consumptiemunten voor de week

Dit is een impressie van de UITband van 2013 die de gehele week zijn gevolgd door een cameraploeg. Dit is ook het UITlied van 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=wBUKEy2Sw_s

Procedure

Elke band stuurt hun zelfgemaakte UITlied en een paar andere nummers uit hun repertoire op. Het zelfgemaakte UITlied zullen wij vervolgens voorleggen aan een deskundige jury. De drie beste bands mogen deelnemen aan de officiële UITband & UITDJ wedstrijd.

Tijdens de officiële UITband & UITDJ wedstrijd in mei treden de drie bands één voor één op voor het publiek en een jury. Ze laten hun UITlied en een aantal nummers uit hun repertoire horen. Deze avond beslist de jury welke band dé UITband van 2017 wordt!

Voorwaarden van het UITlied:

 • Aansluiten op de doelgroep
 • Aansluiten op het thema van de UIT2017: UIT & Duidelijk
 • Goed mee te zingen
 • Swingend

De UITband & UITDJ wedstrijd zal plaatsvinden op donderdag 18 mei 2017.  

Aanmelden

De aanmelding voor de UITband loopt tot 24 april 2017 via Stéphanie Konings, Functionaris Programma 1, programma1@utrechtseintroductietijd.nl. Ook voor verder informatie kan je dit adres mailen.

Uitdj

UIT-2017-Icon-Draaitafel.png

Elk jaar kiest het UITbestuur een UITband en een UITDJ! Als UITDJ zal jij jouw sets meerdere malen ten gehore brengen tijdens de feesten van de UIT. Dit is jouw kans om voor een groot studentenpubliek te draaien en mensen in aanraking te laten komen met jouw muziek. Aangezien je als DJ voor een zeer gevarieerd publiek zal spelen zijn wij op zoek naar een allround DJ. Als DJ ben je bij voorkeur student en woonachtig in Utrecht. Ook moet je tijdens de UIT en het weekend ervoor beschikbaar zijn.

Wat krijg je er voor terug?

 • Een week lang sta jij meerdere malen in het middelpunt van de UIT. Ruim 4500 studenten komen in aanraking met jouw set! Dit zorgt natuurlijk voor enorme naamsbekendheid binnen het Utrechtse studentenleven.
 • Een vergoeding voor de hele week
 • Een VIP-bandje waarmee je toegang hebt tot alle feesten en activiteiten
 • Consumptiemunten voor de week

 In 2015 was de UITDJ Verse Prinsen.

Dit is een kleine mix die ze gemaakt hebben voor de UIT2015.

https://soundcloud.com/search?q=verse%20prinsen

Procedure

Elke DJ stuur zijn/haar zelfgemaakte set op. Wij leggen de sets voor aan een deskundige jury en de drie beste mogen deelnemen aan de officiële UITband & UITDJ wedstrijd.

Tijdens de officiële UITband & UITDJ wedstrijd treden de drie DJ’s één voor één op voor het publiek en een jury. De DJ’s krijgen de mogelijkheid om 20 minuten op te treden. Deze avond zal de jury beslissen welke DJ dé UITDJ van 2017 wordt!

Voorwaarden van de set:

 • +/- 20 minuten
 • Dansbaar
 • Aansluiten op de doelgroep
 • Variatie (niet één genre)

Wanneer alle inschrijvingen en mixjes binnen zijn gaat de organisatie van de UIT-week zich buigen over alle aanmeldingen. Op basis van alle inschrijvingen selecteren wij drie DJ’s die kandidaat zijn voor de UIT-band/DJ contest. Dinsdag 2 mei krijg je van de ons te horen of je geselecteerd bent en dus mee mag doen met de wedstrijd. Als je geselecteerd wordt krijg je ook aanvullende informatie over de wedstrijd zelf.

De UITband & UITDJ wedstrijd zal plaatsvinden op donderdag 18 mei 2017. 

Aanmelden

De aanmelding voor UITDJ loopt tot 24 april 2017 via Stéphanie Konings, Functionaris Programma 1, programma1@utrechtseintroductietijd.nl. Ook voor verdere informatie kun je terecht bij dit emailadres.