21. Chilltips van de Uitlopers

In het Griftpark hangt het perfecte sfeertje voor het Chill UIT festival. Het zonnetje schijnt en er is geen wolkje in de lucht. Ons viel op dat de UITlopers er erg chill bij liggen. Tijd om ze naar hun chilltips te vragen.

Derek (18), groepje 68: Neem boxjes mee als er geen muziek is. Hier is wel muziek, dus dan is het niet nodig. Ook is het belangrijk om zonnebrand mee te nemen, want je wil niet verbranden. En daarnaast: laat je brakke gevoelens thuis achter. Gewoon verstand op nul en doorgaan."

Carolien (20) en Helge (18), groepje 139: Overdag niet te veel doen, maar 's avonds los gaan. Dan ben je de volgende dag precies moe genoeg om chill te zijn. En 's avonds af en toe een biertje drinken."

shirt

Carolien en (onder het shirt) Helge

Daan (22), groepje 4: "Ik heb een boek meegenomen. Dat vind ik lekker. We hadden eigenlijk een pakje kaarten mee moeten nemen, maar die hebben we niet bij ons. Die missen we wel."

Isa uit groepje 28 gaat lekker op de zitzakken. 'Ideaal om op te slapen of chillen'. Vera uit haar groepje vindt het belangrijk dat er genoeg eten is. Je zou maar helemaal naar de albert heijn moeten lopen! Sander adviseert ook om vooral te zorgen dat je helemaal niks hoeft. 'Niks aan je hoofd hebben is het recept voor chillen'.

Eerst lijkt lotte uit groep 34 niet wakker te krijgen. Blijkt dat ze haar stem nog in tivoli heeft laten liggen gisteravond. Gelukkig heeft ze wel een tip:' steel een opblaasdolfijn', fluistert ze.

liggen

Robert uit groep 185 ligt er heerlijk bij. Hij heeft namelijk een kussen. 'Heel fijn als je wil chillen'. Volgende keer misschien ook meteen je matras meenemen Robert?

liggen

Anisa uit groep 243 en haar vriendin Bobby hebben een heleboel chill tips. Het voeren van een diep gesprek is volgens hen sowieso uitgesloten, laat staan iets anders doen dan liggen. Een plekje in de schaduw en gras is goed genoeg. 'Chillen staat gelijk aan niks' luidt hun diepe filosofie.

meiden

Terwijl wij de tips van de UITlopers aan het opvolgen zijn langs het water, dobbert ineens groep 35 langs. Ze hebben boten gehuurd en chillen heerlijk in het zonnetje. Ook de sfeer is goed in deze groep. Misschien gaan ze zo nog even zwemmen. Deze groep wint sowieso de prijs voor de grootste chillers!

d

Door: Emma van Bergeijk en Sharon van der Werf.

Volg de UIT op Facebook