Heb je een vraag over deelname aan de UIT? Lees deze lijst goed door! Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar: info@utrechtseintroductietijd.nl

Wanneer is de UIT 2018?

De UIT 2018 vindt plaats van 13 t/m 17 augustus 2018 en biedt vijf dagen lang een spetterend programma aan vol cultuur, sport, feesten en heel veel Utrecht!

Hoe kan ik me inschrijven voor de UIT?

Ga naar inschrijven en vul het formulier in.

Kan ik ook meedoen aan de UIT als ik niet in Utrecht ga studeren, maar hier wel een studentenleven wil beginnen?

Het is alleen mogelijk deel te nemen aan de UIT als je gaat studeren aan één van de deelnemende Utrechtse onderwijsinstellingen. De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht zijn de opdrachtgevers voor de UIT en daarnaast werken ook de HKU, Universiteit voor de Humanistiek, Marnix Academie, Hogeschool Fysiotherapie Thim van der Laan, Schoevers en TIO mee. Zij organiseren en financieren de UIT, en daarom is deze dus alleen toegankelijk voor hun eigen studenten. Als jouw instelling niet bij bovengenoemde instellingen staat, kun je dus helaas niet deelnemen aan de UIT.

Hoeveel kost de UIT?

Deelname aan de UIT kost éénmalig €72,50. Hiervoor krijg je alle vier de dagen lunch en één keer avondeten. De overige vier dagen bieden we voor maar €6,- maaltijden bij eetcafés en verenigingen aan!

Ik heb een autistische spectrum stoornis/ ik heb een handicap, kan ik meedoen met de UIT?

De Universiteit Utrecht biedt begeleiding en advies aan studenten met een stoornis in het autistisch spectrum. Zo kan je ook deelnemen aan het speciale programma voor studenten met een stoornis in het autistisch spectrum tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). Mocht je een handicap hebben neem dan contact op met Sophie Bak via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl om te kijken wat wij als UIT voor je kunnen betekenen.

Ik wil meedoen aan de UIT, maar ik ken nog niemand in Utrecht!

Ook als je nog niemand in Utrecht kent, kan je heel goed deelnemen aan de UIT. Je wordt namelijk met 14 andere UITlopers ingedeeld in een groepje. Grote kans dat zij ook nog niemand kennen! Ieder groepje wordt begeleid door twee mentoren. Je mentoren zijn ouderejaars studenten die jou van alles over Utrecht en het programma van de UIT kunnen vertellen.

Wat moet ik meenemen naar de UIT?

- Bewijs van inschrijving voor de UIT
- Pinpas
- Geldig identiteitsbewijs
- Adres en telefoonnummer van je logeeradres
- Alles wat je nodig hebt om vijf dagen ergens te overnachten
- Fiets met goed slot
- Goed humeur

Moet ik zelf voor mijn slaapplaats zorgen tijdens de UIT?

Je bent zelf verantwoordelijk voor je slaapplaats. Ga naar slaapplaatsen voor meer informatie!

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de UIT?

We hebben capaciteit voor maximaal 4200 deelnemers. De afgelopen jaren is de UIT vaak UITverkocht geweest, schrijf je dus snel in voordat we vol zitten! Wanneer we volzitten kun je wel je gegevens aan ons doorgeven, je krijgt dan bericht als er weer plekken vrij komen zodat je je alsnog kunt inschrijven. 

Ik heb mijn eindexamenresultaat nog niet binnen. Wat moet ik doen als ik helaas ben gezakt?

We kunnen niet garanderen dat je je nog kunt inschrijven nadat de uitslag is binnengekomen. Daarom kan je je toch het beste nu inschrijven. Als je onverwachts toch je eindexamen niet hebt gehaald bestaat er de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren.  Stuur voor restitutie een mail naar Sophie Bak via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl met als bijlage een bericht van jouw opleiding. 

Let op: Dit kan tot 30 juni! Hierna worden verzoeken tot restitutie op deze grond niet meer in behandeling genomen.

Ik heb me ingeschreven voor een lotingstudie. Wat moet ik doen als ik word UITgeloot?

We kunnen niet garanderen dat je je nog kunt inschrijven op het moment dat je bericht krijgt over je loting. Daarom kan je je toch het beste nu inschrijven. Als je niet of in een andere stad wordt ingeloot bestaat er de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. Stuur voor restitutie een mail naar Sophie Bak via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl met als bijlage je bericht van studielink.
Let op: Dit kan tot 31 juli! Hierna worden verzoeken tot restitutie op deze grond niet meer in behandeling genomen.

Ik kan niet aan de gehele UIT meedoen omdat ik terug kom van vakantie, is dat een probleem?

Nee dat is geen probleem. Je kunt de UIT gewoon lopen als je een dag later komt. Je betaalt dan wel het volledige bedrag, we maken hier geen uitzonderingen op. Als je je inschrijft, stuur dan een mail naar Sophie Bak via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl  met de opmerking dat je later komt. Op de dag dat je wel weer aanwezig bent ga je naar de Centrale Post en hier krijg je alsnog je bandje en word je in een groepje geplaatst.

Ik ben nog geen 18 jaar, mag ik nu wel meedoen aan de UIT?

De UIT is voor iedereen die in Utrecht komt studeren dus ook voor minderjarigen! In verband met de nieuwe alcoholwet zal je bij aanvang een speciaal bandje krijgen waarmee de organisatie en het barpersoneel kan zien dat je nog geen alcohol mag drinken. Verder kan je gewoon de gehele week deelnemen aan al onze programmaonderdelen.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik besluit toch niet meer mee te doen aan de UIT?

Het is niet mogelijk te annuleren of geld terug te vorderen nadat de aanmelding is voltooid. Als ten gevolge van overmacht (zoals ziekte of overlijden in de naaste familie vlak voor of tijdens de UIT) niet aan de UIT kan worden deelgenomen, kan een verzoek tot terugbetaling van (een gedeelte) van de verschuldigde bijdrage worden ingediend bij Functionaris Deelnemers, Sophie Bak deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl. Dit verzoek moet uiterlijk zondag 5 augustus zijn ingediend. Latere verzoeken worden niet meer in behandeling genomen. Het UITbestuur beslist over het al dan niet terugbetalen.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Dan kun je contact opnemen met onze Functionaris Deelnemers, Sophie Bak (deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl).

Volg de UIT op Facebook