Programma

Het UITbestuur is nog druk bezig om het definitieve programma voor de UIT 2017 te bedenken. Onderstaand programma is het programma van 2016.

Het definitieve programma zal zo snel mogelijk op de website geplaatst worden. Houd deze dus goed in de gaten!

Programma UIT 2016

UIT PROGRAMMA MAANDAG 15 augustus

Opening - De UIT is AAN!
Welkom bij de start van de Utrechtse Introductie Tijd 2016.  De leukste en meest onvergetelijke week van je studententijd. De presentatoren zullen je alle ins & outs van de UIT 2016 vertellen. Maak daarnaast kennis met de organisatie van de UIT, de belangrijkste mensen van Utrecht en TivoliVredenburg, onze thuisbasis tijdens de UIT. Na het startschot is het zover: De UIT is AAN! Eindelijk student!

Introlunch
Na de opening is het de hoogste tijd om je groepje op te zoeken en elkaar te leren kennen tijdens een smakelijke lunch. In het Wilhelminapark staan jullie mentoren al voor jullie klaar. Als jullie klaar zijn met lunchen, kunnen jullie je startklaar gaan maken voor de Crazy 030!

Crazy 030 – Stadsintroductie
Op maandagmiddag gaan jullie je nieuwe hometown ontdekken! De Crazy 030 staat volledig in het teken van het leren kennen van de stad én je groepsgenoten. Voer met je groepje de meest  ludieke opdrachten uit en laat zien aan de hele UIT dat jouw groepje toch echt het állergekst is! Behalve dat je hierdoor in een rap tempo je groepsgenoten leert kennen, maak je kans op een Meet & Greet met de enige echte jongens van de Tante Joke Karaoke Band, met niemand minder dan Jasper, Daan en Stijn van Streetlab! Zij komen ’s avonds optreden in TivoliVredenburg! Op het kaartje zie je op welke vijf sprankelende hotspots van Utrecht je moet zijn om de boel op zijn kop te zetten. 

Het Domplein, de standplaats van de parel van Utrecht: de Domtoren! Tijdens de Crazy 030 staat dit sfeervolle pleintje volledig in het teken van food en zullen hier veel leuke culturele en culinaire activiteiten plaatsvinden. En als je zorgt dat je je Crazy 030 opdrachten goed uitvoert, staat er een heerlijke verse smoothie op je te wachten!

Het Universiteitsmuseum ligt in het Museumkwartier, het karakteristieke zuidelijke deel van de oude binnenstad. Experimenten, gevleugelde hapjes en onverwachte ervaringen staan centraal op de mooie locatie van het Universiteitsmuseum. Zet je hoofd op sterk water, smul van insecten, word proefkonijn of kijk hoe een preparateur een dier opzet! En vergeet tenslotte niet je aan de opdrachten te houden om jouw groepje naar de top te werken!

Het Lepelenburg ligt aan de Maliesingel en is één van de mooiste stadsparken van Utrecht. Tijdens de Crazy 030 staat deze plek in het teken van actie en sport. We hebben het park omgebouwd tot een waar attractiepark met de vetste spellen en andere activiteiten waardoor het adrenalinegehalte meteen omhoog schiet.

De Mariaplaats is de plek  in Utrecht waar al eeuwenlang markten worden gehouden: een warenmarkt, veemarkt, lapjesmarkt en fruitmarkt… Maar nog nooit een muziekmarkt! Zowat in de voortuin van het Conservatorium, kun je niet om de muzikale noten heen en wordt aan leuke jonge en hippe muzikanten een podium geboden. Door de klanken heen is er gelukkig genoeg tijd om je opdrachten te volbrengen, op naar de winst!

Al deze locaties kan je lopend bezoeken, Utrecht is klein maar fijn. Leer lopend de stad kennen of pak lekker snel de fiets, om zo nog meer opdrachten te kunnen volbrengen!

Singelparade 
De Singelparade is hét moment om te ontdekken welke studentenorganisaties Utrecht rijk is! Tijdens de parade kun je op onze applicatie meekijken welke studentenorganisatie voorbij komt. Op welke boot zou jij het liefste staan?

Chillplek
Maandag, dinsdag en woensdag kan je terecht op de Neude bij de Chillplek. Dit programmaonderdeel  is elke dag te bezoeken. Ga met je UITgroepje chillen in het zonnetje, bestel een drankje, eet een hapje en geniet van de muziek. Bij de Chillplek kan je rustig bijkomen van alles wat je tijdens de UIT meemaakt.

UIT ETEN
Op maandag-, dinsdag-, en woensdagavond kun je UITeten bij de leukste studentenrestaurants en studentenorganisaties voor maar €6 per persoon. Check het eettafelschema om te zien waar jouw groepje terecht kan!

Licht UIT, spot AAN! - Openingsfeest
UITeraard begint de week met een groots openingsfeest in TivoliVredenburg! Een spetterende line-up staat voor je klaar in de twee vetste zalen van het pand! We beginnen de avond meteen lekker hard in de Ronda met de Utrechtse jongens van de Tante Joke Karaokeband: het grootste live karaokespektakel van de Domstad. Brul en dans met ze mee op de fijnste hitjes! Het feest in de Ronda wordt daarna doorgezet met andere vette artiesten, die we nog even geheim houden. Hou de facebook in de gaten voor de volledige line-up release! In de Pandora zullen de getalenteerde jonge studenten van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) de avond verzorgen. Op Plein 6, tussen de twee zalen,  zorgt onze eigen UIT-BIGband voor een  intiem en levendig feestje tussen de bedrijven door. Stilstaan is geen optie!

UIT PROGRAMMA DINSDAG 16 augustus

Workshops
Maak kennis met de talrijke studentenorganisaties en vetste bedrijven van Utrecht! Op dinsdag is er in de ochtend de mogelijkheid om één van de vele verschillende workshops te volgen. Je mentoren hebben zich voorafgaand aan de UIT al ingeschreven voor één van de leuke workshops, dus laat je verrassen! 

Utrecht Spreekt UIT & Lunch
Naast de lunch zullen in het Lepelenburg een groot aantal studentenorganisaties op een podium laten zien wat hen kenmerkt. Het programma bestaat uit drie onderdelen.

SIB-talks
TED-talks zijn een wereldwijd geroemd succes. SIB-Utrecht organiseert drie van deze korte, inspirerende speeches, die je de wereld net iets anders laten zien. De thema’s zijn actueel en relevant voor iedereen in het studentenleven, met verhalen over het nastreven van je dromen, je stem laten horen op het wereldtoneel, en zelfs als student echt een verschil kunnen maken.

F.U.G.-debat
Aansluitend zullen vertegenwoordigers van de gezelligheidsverenigingen USC, Veritas, UVSV, Unitas, S.S.R-N.U., Biton en UMTC  met elkaar in debat gaan over de verschillen én overeenkomsten tussen hun verenigingen.

BOCS-show
De middag wordt afgesloten met een gave show van de christelijke studentenorganisaties N.S.U., S.S.R.-N.U., Ichthus, Sola Scriptura, VGSU en Ultrajectum, waarin zij zich aan de hand van stellingen zullen presenteren. 

Playground
Ga samen met de UIT en je groepje nog één keer terug naar je kindertijd voordat je studentenleven écht begint. Het Griftpark wordt voor jullie omgebouwd tot de grootste outdoor Playground van Utrecht. Ga de strijd aan met andere UITgroepjes op de stormbaan of geniet van alle andere attracties.

Verenigingsavond
Deze avond zal de UIT geen groot feest geven in TivoliVredenburg, maar staat alles in het teken van de vele studentenorganisaties die Utrecht rijk is. Neem een kijkje bij een studentenorganisatie die jou aanspreekt!

UIT PROGRAMMA WOENSDAG 17 augustus

Let op! Een deel van het woensdagprogramma bevindt zich in de Uithof. Gedurende de zomer vinden er in de Uithof verschillende renovaties plaats en wordt de Uithof-tramlijn aangelegd. Hierdoor zijn enkele delen van de Uithof via een andere weg bereikbaar. Kijk voor meer informatie op: http://www.uu.nl/organisatie/vastgoed-en-campus/campus-usp-de-uithof/ontwikkeling/werkzaamheden-buitenruimte/aanleg-uithoflijn

Lunch
Waan je in een paradijs en zoek een plekje in de prachtige Botanische Tuinen om te genieten van je lunch tussen de bloemen. Eenmaal klaar met lunchen, wandel je via een prachtige route naar het Student Event!

Student Event

Informatiemarkt
Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt tijdens je studententijd: van bijbaan tot huisvesting en van sport tot zorg. Ook studentenorganisaties voor cultuur, muziek, gezelligheid en studie presenteren zich met de leukste activiteiten. Ook is er de mogelijkheid om even rustig met een drankje te genieten van zon en muziek op de chillplek bij de informatiemarkt.

Sportmarkt
Het informatiegedeelte loopt over in de sportmarkt bij Olympos. Daar kun je vette activiteiten doen bij studentensportverenigingen en clinics volgen in onder andere tennis, rugby, voetbal en volleybal.

Kortsluiting - Culture Night
Welkom op de enige échte culture night van de UIT! Wil jij naast alle feestjes ook ontdekken wat Utrecht te bieden heeft op cultureel gebied? Dan mag je deze avond absoluut niet missen! Vanavond zullen je radartjes op tilt slaan door de explosie aan gave acts en culturele hoogstandjes uit ons eigen stadsie. In TivoliVredenburg kun je in twee intieme zalen genieten van cabaret, muziek en andere podiumkunsten. De pleinen zullen zinderen van artistieke activiteiten, zodat je je eigen creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Ook deze avond gaan de voetjes van de vloer, want we sluiten de avond af met lekkere muziek in de Cloud 9 én op de pleinen. 

Culture Night Afterparty @ EKKO
Kun je geen genoeg krijgen van het artistieke leventje van Utrecht? Dan is de EKKO the place to be! Bij dit hippe poppodium vindt de officiële afterparty van de Culture Night plaats. Zij verzorgen speciaal voor jullie hun populaire feestje ‘No hits no glory’. Wat dat inhoudt? Lekker dansen op glimmende pop, glijdende R&B, dampende danshall en de grootste hits uit de 90's en 00's. Met glitters. Op bananen. En discoballen. Veel discoballen. En hits. Feest.

UIT PROGRAMMA DONDERDAG 18 augustus

UIT festival & Lunch

Chill UIT 
Na drie fantastische eerste dagen in je nieuwe stadsie, is het al weer tijd voor de allerlaatste dag van de UIT. Kom naar het UITfestival in het Griftpark en begin de dag heel relaxed op Chill UIT. Er staat vandaag weer een lekkere lunch klaar voor jou en je groepje, zodat je helemaal op kunt laden voor het feestje dat in de middag van start gaat. Ook zijn er allerlei hippe kraampjes en sportieve activiteiten onder het genot van heerlijke lounge muziek.

UIT je dak!
Vanaf vier uur schroeven we het danstempo op en ga jij nog een laatste keer helemaal UIT je dak! De UIT is nog even AAN dus pak die laatste kans. Samen met de presentatoren, de Weekend Warriors en je UITgroepje gaan we de week knallend afsluiten. Naast het feest worden er ‘s avonds pizza’s uitgedeeld. Wat wil je nog meer op de laatste dag van de UIT?

UITgeschakeld - Afterparty
Voor wie nog lang niet UITgeschakeld is, organiseren we in TivoliVredenburg een afterparty, aansluitend aan het UITfestival. Tot in de vroege uurtjes kun je doorgaan met dansen op je favoriete hitjes bij het Singlefeestje in de Pandora. Pak jouw single uit de bakken en geef hem af bij de DJ! In de Cloud 9 spelen de artiesten, met niemand minder dan Barry Badpak, de zaal nog één keer plat en in de Ronda kun je los gaan met POP-O-MATIC.