7. Studentenorganisaties kiezen het ruime sop

Of je nou vooral wil feesten, de hele dag wil skaten of je armspieren op wil pompen tijdens een roeitraining; voor elke student is er in Utrecht wel een studentenorganisatie die bij hem past. De UITlopers maakten maandagmiddag voor het eerst kennis met het scala aan organisaties tijdens de Singelparade. 

Park Lepelenburg stroomt aan het einde van de Crazy030 langzaam vol met alle 4000 UITlopers. In het gras langs de Maliesingel wacht iedereen met spanning op de eerste boten. Wanneer de eerste varende feestvierders de brug onder doorkomen, zit de sfeer er direct goed in; zelfs de verloren schippers die per ongeluk in de parade zijn beland worden met gejuich en gezwaai ontvangen.

Feestende boot

Een van de varende feestvierders

Helemaal leuk natuurlijk, al die boten met de uitgedoste studenten; maar hebben de UITlopers wel een beetje zin om zich bij een studentenorganisatie aan te melden?

Ivy(19): "Tot nu toe vind ik de hele sfeer echt leuk, dat had ik helemaal niet verwacht. Ik ben zelf echt niet van plan om bij een vereniging of organisatie te gaan, ik hou er niet zo van. Misschien uiteindelijk wel bij een roeivereniging of zo. Ik heb gewoon mijn eigen vrienden in Amsterdam. Wie weet gebeurt het alsnog wel hoor, maar ik ben het nu in ieder geval niet van plan."

Ivy

Stijn(18): "Ik vond de singelparade wel cool om te zien. Het was leuk om de organisaties te zien, er waren er best wel veel die ik nog niet kende. Ik heb wel een goede indruk gekregen. Ik twijfel nog wel heel erg of ik zelf bij een vereniging wil. Ik wilde eerst echt niet, maar het lijkt me toch wel leuk om een groepje te hebben en ik merk wel dat veel mensen er wel bij zitten. Ik heb alleen echt nog geen flauw idee welke vereniging of organisatie dat dan zou zijn."

Stijn

Marie(18): "Ik vond de singelparade super mooi. Niet helemaal wat ik ervan had verwacht maar wel leuk om te zien. Misschien wil ik zelf wel bij Veritas. Ik ga vanavond nog een feestje meepakken bij Veritas en morgen naar Triton dus dan kan ik wel een beetje ontdekken wat ik leuk vind. Ik heb vroeger geroeid, daarom lijkt Triton me ook wel leuk, maar Veritas is toch iets meer feesten dus dat is misschien meer mijn ding."

Marie

Jesse(19): "We moesten best lang wachten tot de singelparade begon maar het was wel leuk om mee te maken. Ik zit best wel te twijfelen of ik bij een vereniging of organisatie wil want ik wil niet dat ik geforceerd vriendjes ga zoeken. Maar als ik echt iets vind waarbij ik mensen ontmoet die bij me passen dan lijkt het me wel tof. Ik moet wel echt nog research doen. Zolang het maar niet te groot is en niet te corporaal. We gaan met ons groepje ook nog naar studentenorganisaties deze week dus we gaan het zien."

Jesse 

Door: Hannah Grout & Dennis Jongeling, foto's: Dennis Jongeling

Volg de UIT op Facebook