20. Mission Possible: duizenden pizza's bakken

Een gevoelstemperatuur van 35 graden overheerst in de keuken van Domino’s Pizza aan de Potterstraat. Opgevouwen pizzadozen liggen al klaar om gevuld te worden met pizza’s Margarita, Pepperoni of Gehakt. Het is één van de drukste dagen van het jaar. Vanaf acht uur vanochtend is storemanager Sander al bezig om rond vier uur ’s middags de eerste pizza’s naar het Griftpark te kunnen rijden om de hongerige, vermoeide UITlopers te voeden. Duizenden pizza’s worden vandaag gebakken. “Bij ons worden er daarvan 542 pizza’s klaargemaakt”, zegt Sander terwijl hij buiten het zweet van zijn voorhoofd veegt. “Zo, nu zie ik ook nog even de zon vandaag”, grapt hij.

dozen

Stapels dozen sieren het Domono's-filliaal aan de Potterstraat vandaag

Al die pizza’s worden natuurlijk niet op één dag gemaakt. Op kantoor zijn ze al langer bezig met de bestellingen van de producten.  In de Potterstraat zijn ze zelf al een week aan het werk om de mondjes van de UITlopers vanavond te kunnen vullen. “Gisteren bijvoorbeeld zijn we al begonnen met alle dozen en ingrediënten klaar te zetten.” Vandaag worden ze gebakken en hier nogmaals afgebakken. Zo komen ze nog vers aan bij de studenten. “Wij hebben twee hele grote ovens, die een grote capaciteit hebben. Er zijn ook meerdere busjes ingehuurd, die rijden op en af. Als ze uit de oven komen gaan ze gelijk in het busje. Zodat ze nog warm zijn als de studenten ze krijgen.”

pizz2

Uit de oven gaan de pizza's zo snel mogelijk richting Griftpark

Sander is al een expert op het gebied van veel pizza’s tegelijk bakken. Het is de derde keer dat hij voor de UIT de monsterbestelling verwerkt. Sander draait dus al langer mee dan vandaag en kan het team daarom goed aansturen. “Ik moet zeggen dat het heel soepel gaat vandaag. We zijn lekker op tijd begonnen.” Met zijn achten staan de pizzabakkers in de bloedhete keuken te kneden, beleggen, bakken en zwoegen. Vanavond sluiten er nog drie medewerkers aan, want de niet-UITlopers moeten natuurlijk ook gewoon pizza kunnen krijgen.

snijden

De laatste stap voordat de pizza de deur verlaat

Vanavond staat pizzabakker Sander ook in het Griftpark. Het zien van al die studenten die hun pizza’s eten, geeft hem een kick. “Dat wij dat allemaal geregeld hebben, dat geeft een heel fijn gevoel.” Maar hij pikt vanavond geen pizzaslice mee. “Sinds ik hier werk eet ik geen pizza meer, tenzij het van een echte Italiaan komt.” 

Sander

Storemanager Sander

scherpdiep

door Bob Brinkman, foto;s: Hannah Grout

Volg de UIT op Facebook