Utrechtse Introductie Tijd (UIT) stapt in duurzame projectgroep

Gisteren ondertekende de UIT het convenant Duurzame Evenementen Utrecht op het Spring-festival

De Utrechtse Introductie Tijd (UIT) gaat de komende introductie voor nieuwe studenten in Utrecht organiseren met veel oog voor duurzaamheid. Om dit voornemen kracht bij te zetten, ondertekende de UIT gisteren het convenant Duurzame Evenementen Utrecht. De ondertekening van het convenant vond plaats op het Spring Performing Arts Festival. SPRING is een van de tien Utrechtse evenementen die het convenant in 2012 al tekenden.

De ondertekening van het convenant betekent dat UIT nu deel uitmaakt van een projectgroep die onderling kennis en ervaring uitwisselt op het gebied van verduurzaming. De evenementen werken onder meer gezamenlijk aan een lijst van duurzame leveranciers. Ook worden er actief mogelijkheden onderzocht om gezamenlijk in te kopen en materialen te delen. Energiebesparende oplossingen, afvalverwerking en biologische catering zijn andere veelbesproken onderwerpen. Alle evenementen vullen de milieubarometer in om de resultaten van hun inspanningen te meten.

Voor de UIT is de ondertekening van het convenant het begin van een meerjarenplan. De UIT streeft op den duur naar het internationale Green Key certificaat. Van de deelnemende evenementen heeft momenteel alleen het Bevrijdingsfestival de Green Key. Tijdens de komende UIT-week wordt onder meer aandacht besteed aan afvalscheiding, er wordt een duurzame lunch georganiseerd en alle vrijwilligers dragen ecologische T-shirts. Ook de UIT-lopers wordt gevraagd om bewust om te gaan met afval. De Utrechtse Introductie Tijd vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 15 augustus.

Duurzame Evenementen Utrecht maakt deel uit van ‘Utrechtse Energie’. Dit overkoepelende project van de gemeente Utrecht heeft tot doel een klimaatneutraal Utrecht in 2030.

 tekenen ICU en DEU

Voorzitter van de ICU Gerard Reinders (rechts) en Enver Loke van Duurzame Evenementen Utrecht na het tekenen van het convenant.

 

| archief bekijken

Volg de UIT op Facebook