Programma

Hieronder zie je het programma van de UIT 2017! Voor het blokkenschema kun je hier klikken. 

Algemeen

Huiskamer

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kun je terecht bij de IKEA Huiskamer op de Neude.  Samen met je UITgroepje kun je hier chillen op een zitzak, een drankje bestellen en genieten van muziek. Ook vind je hier verschillende leuke gadgets en een groot filmscherm!

Eten

Maandag en donderdag: Op maandag- en donderdagavond kun je samen met je UITgroepje UITeten bij restaurants en studentenorganisaties voor maar €6,- per persoon. Check tijdens de UIT het eettafelschema om te zien waar jouw groepje verwacht wordt!

Dinsdag: Op dinsdagavond maak je kennis met het studentenhuis van jouw mentor. Samen met je UITgroepje gaan jullie boodschappen doen en koken bij één van je mentoren thuis. Maken jullie iets originelers dan de studentenhap ‘pasta pesto’?

Woensdag: Op woensdagavond staat het foodtruckfestival op de planning. Het foodtruckfestival sluit aan op het cultureel festival en bestaat uit verschillende foodtrucks waar jij voor maar €6,- een maaltijd kan halen! Denk eraan dat je contant geld meeneemt want bij de foodtrucks kan niet gepind worden.

Vrijdag: Op vrijdag gaan we pizza eten! Op het festival kan jouw mentor gratis een stapel pizza’s voor zijn UITgroepje ophalen. Wat wil je nog meer op de laatste dag van de UIT?

Programma

Maandag

monday.png

UIT & Duidelijk – Openingsshow

De UIT2017 zal op spetterende wijze beginnen bij de openingsshow UIT&Duidelijk, in het thuishonk TivoliVredenburg. Hier maak je meteen kennis de organisatie, de UITpresentatoren, het huisregelement en natuurlijk de 4199 andere UITlopers! Ook krijg je onder andere je super exclusieve polsbandje, waarmee je de rest van de week toegang hebt tot alle UITactiviteiten. Dit is het officiële startschot van het begin van je studententijd in Utrecht - mis het niet!

Van A tot UIT – Stadsintroductie

Tijdens de stadsintroductie maak je al lopend kennis met het centrum van Utrecht. Door middel van leuke opdrachten word je langs verschillende locaties geleidt en leer je je groepje op een leuke manier écht kennen! Bij het Universiteitsmuseum kun je experimenteren en interessante wetenschappelijke proefjes doen. Vervolg de route en kom terecht op het Domplein. Natuurlijk zijn de Domtoren en de Domkerk niet te missen, maar er is nog veel meer te doen op dit typisch Utrechtse plein. Ontdek de duurzame initiatieven uit Utrecht of leer hoe je een brandslang moet bedienen. Het Stadhuisplein is omgetoverd tot sportplein, waarbij je uit je dak kan gaan met verschillende sporten. Als laatste kom je terecht op de Mariaplaats waar je kunt genieten van bands en dj’s. Heeft jouw groepje de meeste opdrachten op een leuke manier voltooid? Dan maken jullie zelfs kans op een meet-and-greet met een artiest uit onze line-up!

Fris & FrUITig – Openingsfeest

We beginnen de week met een groots openingsfeest in TivoliVredenburg. In verschillende zalen treden de vetste artiesten op! In de Ronda zullen onder andere DIO en Freddy Moreira de show stelen, en in de Pandora kan je de gehele avond genieten van Singlefeestje! Daarnaast kun je nog in de Pandora Foyer dansen op  Fijne Deuntjes + Q on Trumpet. Kortom: een UITermate leuk begin van de UIT!

Ticket Fris & FrUITig - Openingsfeest 
maandag 14 augustus, TivoliVredenburg 20:00 - 01:00
Dinsdag

tuesday.png

Verenigingsparade

De Verenigingsparade is hét moment om kennis te maken met de studentenorganisaties van Utrecht. Ontdek welke studentenorganisaties Utrecht rijk is en ga na bij welke studentenorganisatie jij je zou willen aansluiten.  In de applicatie vind je een overzicht van de deelnemende studentenorganisatie en kan je stemmen op de mooiste paradewagen. Op het Verenigingskwartier zal hier de winnaar bekend gemaakt worden! 

Sportmarkt

Na de lunch kom je met een mooie wandeling door de Botanische Tuinen op de Sportmarkt terecht. Hier maak je kennis met alle (studenten)sport verenigingen van Utrecht! Doe mee met een leuke workshop, kom een potje voetballen en ontdek welke onbekende sporten er allemaal te vinden zijn in Utrecht. De Sportmarkt vindt plaats op Olympos, hét sportcomplex op de Uithof, speciaal voor studenten!

Verenigingskwartier – Kennismaking verenigingen

Heb je tijdens de Parade een leuke studentenorganisatie gezien waar je meer van wilt weten? Ben je benieuwd of een studentenvereniging bij je past en zo ja, welke? Kom dan langs bij het Verenigingskwartier! Utrecht bestaat uit verschillende kwartieren zoals het Museumkwartier en het Universiteitskwartier, en speciaal voor de UIT zal vandaag het Verenigingskwartier te vinden zijn in het Wilhelminapark. Hier laten zo’n twintig studentenorganisaties, zowel gezelligheidsverenigingen als internationale verenigingen, zich op hun eigen manier zien.

Verenigingskwartier – Sprekerspodium

In het Wilhelminapark laat een groot aantal studentenorganisaties op een podium zien wat hen kenmerkt. Het programma bestaat uit drie onderdelen. Allereerst presenteert de BOCS, de koepel van zes christelijke gezelligheidsverenigingen, zich. Vervolgens betreedt de F.U.G. het podium, de koepel van de zeven grootste gezelligheidsverenigingen. Als laatste is het de beurt aan de vier internationaal georiënteerde studentenorganisaties. Ook zal op het podium de winnaar van de mooiste paradewagen tijdens de Parade bekend worden gemaakt!           

Verenigingsavond

Deze avond zal de UIT geen groot feest in TivoliVredenburg  organiseren, maar kun je terecht bij de vele studentenorganisaties. Neem een kijkje bij een studentenorganisatie die jou aanspreekt of waar je altijd al eens wilde kijken!

Woensdag

wednesday.png

Yoga

Strek die armen, adem in en uit en gooi je benen in je nek. In park Lepelenburg kun jij rustig wakker worden met een potje yoga! Onder begeleiding van Park Yoga Utrecht, die seizoensgebonden yogalessen en leuke workshops verzorgt, word jij op ontspannen wijze helemaal klaargestoomd voor een nieuwe dag vol UIT-activiteiten! 

bUITen de lijntjes - Cultureel Festival

Kom kennismaken met cultureel Utrecht! Tijdens het Cultureel Festival zie je (bijna) alle culturele instellingen van Utrecht. Kom langs bij het terrein van Parnassos (hét cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht), schud die heupen los bij een dansworkshop en leer hoe je een échte circusartiest wordt. Natuurlijk zijn ook de culturele studentenorganisaties aanwezig die zichzelf laten horen en zien met verschillende optredens, workshops en demonstraties. Hierbij is het KOSMU natuurlijk onmisbaar, de koepel van acht studenten muziekverenigingen. Ook kun je kennismaken met SPRING, Stukafest, ZIMIHC en nog veel meer culturele organisaties!

UITeten op rolletjes – Foodtruckfestival

Cultuur is natuurlijk grensoverschrijdend, dus maak ook kennis met de culinaire culturen van over de hele wereld! Tijdens het Foodtruckfestival kun je genieten van Surinaamse hapjes, Italiaanse pizza’s, Mexicaanse nacho’s, Amerikaanse pulled pork en nog veel meer! Geen zin om ver van huis te gaan? Natuurlijk is de échte Hollandse kroket met friet óók aanwezig…

Binnenste bUITen – Culture Night

Na het leuke en gezellige Foodtruckfestival is iedereen natuurlijk weer welkom in TivoliVredenburg. TivoliVredenburg wordt deze avond omgetoverd tot een cultureel walhalla: van een jamsessie met Utrechts talent tot de comedian Peter Pannenkoek (bekend van De Wereld Draait Door), van een silent cinema tot Elevator Sessions, en van een kampvuurconcert tot de theaterzangers van de openingsshow. Plof neer op de zachte kussens van TivoliVredenburg en kijk naar een film waarvan een orkest live de muziek speelt, of laat al je zintuigen verrassen in de Secret Room. En last but not least: ga naar de Pandora voor een goed feest door twee DJs en geniet van de muzikale klanken!

Ticket BinnenstebUITen - Culture Night
woensdag 16 augustus, TivoliVredenburg 20:00 - 01:00

Donderdag

thursday.png

100% UIT - Informatiemarkt

Op de informatiemarkt kun je alles vinden wat je nodig heb tijdens je studententijd zoals een vette bijbaan, een huisarts en informatie over huisvesting. Scoor leuke gadgets, lekkere hapjes en natuurlijk handige informatie.

UIT je dak - Playground

Ga samen met je UITgroepje helemaal UIT je dak op de verschillende attracties en  ga de strijd aan met andere UITgroepjes op de stormbaan.  Tussen de kraampje in het Griftpark vind je verschillende attracties die je weer even kind maken, voordat je studentenleven echt begint.

UITgesproken - Sprekerspodium

Op het podium in het Griftpark zijn gedurende de dag verschillende sprekers te vinden. Neem een drankje in de hand en geniet van de bekende namen. In onder andere de applicatie en op de schermen is het programma te vinden.

De UITbarsting  - Donderdagavondfeest

Van alle avondfeestjes in dit de laatste: het donderdagavondfeest in TivoliVredenburg. Morgen is de officiële afsluiter op het eindfestival, maar de laatste nacht wil je natuurlijk niet missen! Neem een kijkje bij de spetterende en feestelijke line-up van de Pandora en zing mee met alle feestacts en SBMG, of ga als house-liefhebber lekker een dansje wagen in de Pablo Discobar-host in de Cloud9. Om 01.00 nog geen zin om te slapen? Zet de avond dan voort in het studentenfeest PopOMatic in de Ronda, georganiseerd door TivoliVredenburg. Wel fris zijn voor het festival morgen, hè!

Ticket De UITbarsting - Avondfeest
donderdag 17 augustus, TivoliVredenburg 21:00 - 01:00

Vrijdag

friday.png

Vrijdag

Punt UIT - Festival

Ga nog één keer helemaal los op de vetste artiesten op het enige echte UIT festival. Geniet van artiesten zoals The Happy Feelings, K-liber, Johnny 500, Childsplay en Superstijl! Dans samen met je UITgroepje nog één  keer de sterren van de hemel en geniet van een dag vol entertainment.

Duidelijk UIT - Eindshow

De UIT moet natuurlijk knallend afgesloten worden en dit zullen we dan ook zeker het laatste uurtje in het Griftpark gaan doen. Hoe en wat is nog een verrassing 

Ticket Punt UIT - Festival
vrijdag 18 augustus, Griftpark 12:00 - 21:00